Program Asasi Pengurusan UUM

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum and hello guys! I am currently studying in UUM. Universiti Utara Malaysia, not Universiti Malaya okay? Jauh beza tu.

In UUM, there is only one asasi available which is Asasi Pengurusan. And I'm one of the asasi student. This asasi programme is quite new, with the first batch in 2014/2015. You can find more about Asasi Pengurusan UUM by visiting this website.

Pengurusan tu apa? Alah, omputih panggil management. Bukan sains la yang pastinya. Jadi, rasa kalau tak minat sains tu boleh la mohon sini dalam UPU lepas SPM nanti hehe. Kalau minat sains tapi nak cuba belajar benda baru macam aku pun apa salahnya.
Gambar Pusat Asasi dari SQS (dari belakang)
Below is the compilation aiwah about my life as an Asasi Pengurusan UUM student.

🌚 Interview

🌚 UPU

🌚 Semester 1 [14 weeks]

🌚 Semester 2 [14 weeks]



🌚 Dinner

Feel free to ask anything about this programme. Enjoy!

4 thoughts

  1. salam sis , selalunya time interview dia tanya apa ya ? saya interview rabu ni di UUMKL

    ReplyDelete
  2. Kenapa awak pilih nak masuk uum, dan nak sambung course apa masa degree nanti. All the best! Yang penting bawak sijil2 and be confident!

    ReplyDelete
  3. Hai akak, saya dapat asasi uum ni . saya nak tanya sikit hehe. Dekat sana nanti, dia akan terangkan segala cara pembelajaran semua kan akak? Contoh exm semua tu kan ? Pengalaman akak kat sana, best tak ? btw akak, dekat sana boleh freehair ke sis ? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. - ye akan diterangkan jangan risau
      - best je sebab dapat kawan baru ramai hehe
      - ada je yang freehair, tapi tak ramai la. batch kitaorang ni ada sorang dua je yang freehair

      Delete

Share your thoughts here!

My Instagram